Okulumuzda Birgün

Özel Merih Anaokulunda Birgün

Her sabah öğretmenlerim beni güler yüzle karşılar ve “Günaydın” diyerek nasıl olduğumu sorar. Ayakkabılarımı kendim değiştirip hazırlanırım. SInıfta masalarda bizler için hazırlamış farklı etkinlikleri yaparım ya da arkadaşlarımla sınıftaki köşelerden birinde oynamaya başlarım.

Kahvaltı

Günün en önemli öğününü atlamam, ellerimi yıkarım ve öğretmenler ve arkadaşlarım eşliğinde kahvaltımı yaparım. Masadaki herşey sağlıklı ve bizim için hazırlanmıştır. Zaten ailemde ne yediğimi okulemun gönderdiği haftalık menüden takip eder.

Çember Zamanı

Arkadaşlarım da geldikten sonra çember zamanı ile güne başlarım, önce biraz sohbet ettikten sonra öğretmenlerimle o günkü ders porgramına giriş yaparız. Haftalık eğitim programını da öğretmenlerim ailemle paylaştığı için bizde keyifle ünitemizi işleriz.

Branş Etkinlikleri

Okulda farklı gelişim alanlarında desteklenmek üzere öğretmenlerimiz bize yoga, jimnastik ve dans müzik eğitimi verirler. Ayrıca ingilizce ve almanca branş derslerinde şarkılar ve tekerlemeler ile yabancı dilimiz desteklenir.

Bahçe

Her gün bahçe saatimizin olması fiziksel becerilerimin yanı sıra sosyal ve duygusal becerilerimi de geliştirmemi sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemimi güçlendirir, daha az hastalanmamı sağlar.

Masal Zamanı

Tüm sınıf arkadaşlarımla birlikte halıya otururuz, öğretmenimizin okuduğu kitabı dinler, şarkıya elik eder, onun sorduğu soruları cevaplar, bizlerde sorular sorarız.

Dinlenme Zamanı

Öğle yemeğinin ardında sınıfımızdaki minderlerin üzerinde oyun saati ve çalan klasik müzik eşliğinde sanat etkinliğimi yaparım. Her ne kadar enerji dolu olsamda günün bir bölümünde dinlenmeye ihtiyaç duyarım.

Eve Dönüş Hazırlıkları

Okul günümün sonan gelsem bile benim için öğrenme ve becerilerimi geliştirme olanağı hala devam eder. Arkadaşlarımla birlikte sınıfımızı topladıktan sonra, yaptığım çalışmaların bazılarını çantama yerleştirip ayakkabılarımı değiştiririm. Artık eve gitmeye hazırım ama yarın beni bekleyen oyunları etkinlikleri sabırsızlıkla beklerim.